Sevgili öğrenciler, Günümüz dünyasında, gelişen teknolojinin de etkisi ile beslenme ve buna bağlı olarak diyetetik, her disiplini ilgilendiren, bu nedenle sayısız bilimsel araştırma ve yayın konusu olmaları yanında, medya aracılığı ile topluma her gün birbiri ile çelişen haberler yapılmasına bağlı olarak toplumda kargaşa yaratan ve hiç gündemden düşmeyen bilim alanlarıdır. Beslenme bilimi; tüketilen besinleri, bu besinlerin bileşiminin analizini, birbirleriyle etkileşimlerini ve vücuttaki fonksiyonlarını hedef alarak gelişirken, diyetetik bilimi, besinlerin hastalıklardan korunma ya da hastalıkların tedavisinde ne tür bir beslenme planı ile sunulması gerektiğini temel alarak gelişmektedir.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü olarak uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulayarak toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla evrensel düşünce ve değerlere sahip, ülke ve dünya kültürüne saygılı diyetisyen yetiştirmeyi kendimize ilke edinmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda İstanbul Esenyurt Üniversitesinin donanımlı alt yapısı ve zengin akademik kadrosu ile hedefimize kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz.

Öğrencilerimizin edindikleri akademik birikim ve bizlerle birlikte pekiştirdikleri hümanist yaklaşım ile her ortamda İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğrencisi olmanın ayrıcalığını tadacaklarına dair kuşkumuz yoktur. Üstlendiğimiz bu misyonu bizlerle paylaşarak, çıktıkları ya da çıkmaya hazırlandıkları yolun ne denli keskin virajlarla dolu olduğunun bilincinde hareket etmelerini umduğumuz öğrencilerimizin mezuniyetlerini takiben bizleri farklı ortamlarda en güzel biçimde temsil edeceklerine olan inancım tamdır.

Sevgi ve saygılarımla,

Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÇAKMAK SANCAR