Sosyal hizmet bireylerin, grupların ve toplulukların yaşam kalitesini iyileştiren profesyonel ve akademik bir disiplindir. Mezunlarına, insanların yaşamlarında gerçek bir fark yaratmalarına yardım ederek çok çeşitli ortamlarda çalışma olanağı sunar. Eğitim süreci boyunca öğrencilerimiz yoksulluğu, baskıyı ve ayrımcılıkla mücadeleyi, savunmasız ve ihtiyacı olan herkes için yaşam kalitesini artırmayı ve çok kültürlü bir sosyal bağlamda sosyal, ekonomik ve politik adaleti geliştirmeyi öğrenirler. Farklı kurumlarda üç dönem staj yapan öğrencilerimiz, edindikleri teorik bilgilerin yanı sıra mesleki uygulamayı deneyimleyerek kişisel, kişilerarası ve toplumsal sorunları iyileştirmenin yollarını mezun olmadan önce sahada keşfederler.

Bölümümüzün amacı öğrencilerimize sorunları etkili bir şekilde çözmelerine olanak sağlayan araştırma, politika, sosyal adalet, topluluk örgütlenmesi ve grup çalışması konularında bilgiler vermektir. Ayrıca çeşitli bireysel, grup, aile, topluluk, hükümet ve örgütsel sorunları etkili bir şekilde çözmelerine olanak tanıyan davranışları uygulamaları konusunda yetkinlik kazanmalarını sağlamaktır.

Mezunlarımız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Aile Planlaması ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Cezaevleri, Çocuk Mahkemeleri, Çocuk Eğitim Evi, Adli Tıp Kurumu, Üniversiteler, Hastaneler, Çocuk Yuvaları, Sevgievleri, Çocukevleri, Kreş ve Gündüz Bakım Evleri, Yetiştirme Yurtları, Huzurevleri, Toplum Merkezleri, Kadın Sığınma Evleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerinde, İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinde, Yerel Yönetimler ve bağlı birimlerinde, Kriz merkezleri, Sivil toplum örgütleri ve vakıflar gibi kurumlarda istihdam olanağı bulmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Bahar TAYMAZ