Bölüm Hakkında

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiş olup ilk mezunlarını 2016-2017 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Bu tarihten beri her yıl başarılı bir şekilde yeni mezunlarını vermektedir.

Beslenme ve diyetetik bölümünün amacı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde, toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleştirilmesinde, insan gücü yetiştirerek, bu alanda çalışmalar ve araştırmalar yaparak toplumsal katkı sağlamaktır.

Mezuniyet Koşulları

Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili

Beslenme ve Diyetetik Bölümü lisans programı mezunları, hastane, ana-çocuk sağlık merkezleri, diyaliz merkezleri, poliklinikler vb. sağlık merkezlerinde, çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda, yiyecek içecek işletmelerinde, otel, huzurevi, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.

Üst Derece Programlara Geçiş

Bu bölümünün lisans programını başarı ile tamamlayanlar aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapabilecekleri gibi, bazı başka alanlarda da lisansüstü programlara başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.