Hakkımızda

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi T.C. Anayasası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 18.06.2013 tarihinde, 28681 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan  6492 sayılı kanun ile kurulmuştur. Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmet bölümlerinden oluşmaktadır.  Fakültemiz, 2013 – 2014 eğitim-öğretim yılı güz döneminde ilk öğrencilerini kabul ederek eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Misyon
Bilim ve teknolojiyi takip edebilen, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırmalar yapabilen, meslek etiği ve ahlaki değerleri ön planda tutan, insani değerlere saygılı, empati kurabilen, disiplinler arası iş birliğine açık, iletişim gücünü etkin bir biçimde kullanabilen, geleneksel ve çağdaş bilgi açısından donanımlı sağlık profesyonelleri yetiştirmektir.

Vizyon
Sağlık bilimleri alanında özgün bilimsel çalışmalar yapan, hem ulusal hem uluslararası alanda tanınan, bilimin öncülüğünde ilerleyen mezunlar yetiştiren, sağlık alanında yeniliklere öncülük eden bir fakülte olmaktır.