tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Ders Planı

BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

1. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2075G1002

Türk Dili I

2

0

2

2

2075G1005

Yabancı Dil  I

2

0

2

2

2311G1004

Beslenme İlkeleri I

3

0

3

5

23G1001

Fizyoloji

2

0

2

4

23G1003

Tıbbi Terminoloji

2

0

2

5

23G1005

Anatomi

3

0

3

7

23G1006

Tıbbi Biyoloji ve Genetik

2

0

2

5

TOPLAM

16

0

16

30

2. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

 

 

 

 

 

 

2075B1002

Türk Dili II

2

0

2

2

2075B1006

Yabancı Dil II

2

0

2

2

2075B1010

Girişimcilik ve Kariyer Planlama

2

0

2

4

2311B1004

Beslenme İlkeleri II

2

2

3

5

2311B1007

Genel Kimya

2

0

2

4

23B1009

İş Sağlığı ve Güvenliği

2

0

2

3

SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS - 2 ders seçilecektir.)

4

0

4

10

Bölüm-Fakülte Seçmeli

23B1002

Psikoloji

2

0

2

5

23B1003

Sosyoloji

2

0

2

5

23B1004

Genel Matematik

2

0

2

5

23B1005

Sosyal Antropoloji

2

0

2

5

23B1008

Temel İletişim Becerileri

2

0

2

5

TOPLAM

16

2

17

30

3. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2075G1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

2

0

2

2

2311G2001

Beslenme Biyokimyası-I

3

0

3

6

2311G2002

Genel Mikrobiyoloji

2

2

3

6

2311G2003

Anne ve Çocuk Beslenmesi

3

2

4

6

SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS - 2 ders seçilecektir.)

4

0

4

10

Bölüm-Fakülte Seçmeli

2311G2004

Demografik Yapı ve Sağlık

2

0

2

5

2311G2005

Halk Sağlığı

2

0

2

5

2311G2007

Temel Parazitoloji

2

0

2

5

2311G2008

Besin Toksikolojisi

2

0

2

5

23G2003

Meslek Etiği

2

0

2

5

23G2004

Sağlık Mevzuatı

2

0

2

5

TOPLAM

14

4

16

30

4. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2075B1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2

0

2

2

2311B2001

Beslenme Biyokimyası-II

3

0

3

6

2311B2011

Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği

2

2

3

6

2311B2012

Besin Kimyası ve Besin Analizleri

2

2

0

6

SEÇMELİ DERSLER (10 AKTS - 2 ders seçilecektir.)

4

0

4

10

Bölüm-Fakülte Seçmeli

2311B2003

Besinle İlgili Yasal Düzenlemeler

2

0

2

5

2311B2006

Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri

2

0

2

5

2311B2007

İşletmeye Giriş

2

0

2

5

2311B2009

Toplum ve Sağlık

2

0

2

5

2311B2010

Besin İşleme ve Saklama

2

0

2

5

TOPLAM

13

4

15

30

5. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2311G3001

Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - I

3

2

4

6

2311G3002

Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - I

3

2

4

6

2311G3009

Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması

2

0

2

4

2311G3010

Toplu Beslenme Sistemleri

2

0

2

4

SEÇMELİ DERSLER  (10 AKTS – 4

2 ders seçilecektir.)

4

0

4

10

Bölüm-Fakülte Seçmeli

2311G3006

Beslenme ve Egzersiz

2

0

2

5

2311G3008

Ağırlık Denetimi ve Yeme Davranışı Bozuklukları

2

0

2

5

2311G3011

Güncel Diyet Uygulamaları

2

0

2

5

2311G3012

Yaşlılıkta Beslenme

2

0

2

3

2311G3013

Beslenme ve Yaşam

2

0

2

5

23G3001

Mesleki İngilizce I

2

0

0

5

23G3002

Biyoistatistik

2

0

2

5

TOPLAM

14

4

16

30

6. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2311B3001

Yetişkin Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - II

3

2

4

6

2311B3002

Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları - II

3

2

4

6

2311B3010

Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji

2

0

2

3

SEÇMELİ DERSLER (15 AKTS - 3 ders seçilecektir.)

10

0

10

15

Bölüm-Fakülte Seçmeli

2311B3004

Gıda Katkı Maddeleri

2

0

2

5

2311B3005

Sağlıklı Besin Seçimi

2

0

2

5

2311B3007

Besin ve Besin Ögesi ile İlaç Etkileşimi

2

0

2

5

2311B3008

Kanser ve Beslenme

2

0

2

5

2311B3009

Fonksiyonel Besinler ve Sağlık

2

0

2

5

23B3001

Mesleki İngilizce II

2

0

2

5

23B3003

Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulaması

2

0

2

5

TOPLAM

14

4

16

30

7. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2311G4001

Bitirme Projesi-I

0

2

1

6

2311G4011

İşyerinde Uygulama I

0

16

8

10

2311G4012

Yaz Klinik Uygulama

0

8

4

6

2311G4013

Yiyecek İçecek Hizmetleri

2

0

2

4

SEÇMELİ DERSLER  (4 AKTS - 1 ders seçilecektir.)

3

0

3

4

Üniversite Seçmeli

2075G4006

Şehir ve Kültür

3

0

3

3

2075G4007

Araştırma Yöntemleri

3

0

3

3

2075G4008

Afet Kültürü

3

0

3

3

2075G4009

Halkla İlişkiler

3

0

3

3

TOPLAM

5

26

18

30

8. YARIYIL

Dersin Kodu

Dersin adı

T

U

Kredi

AKTS

2311B4001

Bitirme Projesi-II

0

2

1

6

2311B4007

İşyerinde Uygulama II

0

16

8

10

2311B4008

Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı

2

0

2

5

SEÇMELİ DERSLER  (9 AKTS - 2 ders seçilecektir.)

5

0

5

9

Bölüm-Fakülte Seçmeli

2311B4005

Besin Duyarlılığı ve Alerjilerinde Beslenme

2

0

2

5

2311B4009

Türk ve Dünya Mutfakları

2

0

2

5

2311B4010

Beslenme Genomiği

2

0

2

5

2311B4011

Olağandışı Durumlarda Beslenme Yönetimi

2

0

2

5

Üniversite Seçmeli

2075B4009

Sağlıkta Yoga

3

0

3

4

2075B4010

Davranış Bilimleri

3

0

3

4

2075B4011

İlk Yardım

3

0

3

4

TOPLAM

5

26

18

30